نئوپان

نئوپان و هرآنچه راجب به آن باید بدانید

نئوپان چیست؟

قطعا تا به حال اسم نئوپان را شنیده ‌اید و وسایلی که با نئوپان ساخته می ‌شود را کم و بیش دیده اید، اما اینکه دقیقا نئوپان چیست و از چه ترکیباتی ساخته شده است؛ شاید به طور کامل ندانید. به همین دلیل ما سعی کرده ‌ایم در این مقاله به همه چیز در مورد نئوپان این فرآورده چوبی بسیار پرکاربرد؛ بپردازیم.

نئوپان چگونه تولید میشود؟

تاکنون وسایل چوبی زیادی را دیده ایم که با نئوپان ساخته شده است؛ از صندلی ‌های مدارس، میز و کمد مراکز آموزشی گرفته، تا کابینت ‌ها، تخت خواب و … این فرآورده چوبی که بین نجاران با اسم chip board معروف شده است، از خرده و تراشه ‌های چوب، خاک اره و ضایعات ورقه ‌های چوبی ساخته می ‌شود. در واقع برای به دست آوردن یک تخته نئوپان، این مواد را با چسب به خصوصی هم می ‌چسباند و ترکیب به دست آمده را تحت فشار و حرارت قرار می ‌دهند. بعد از اینکه ترکیبات نئوپان خشک شد؛ آن ها را با استفاده از دستگاه ‌ها مخصوصی در اندازه های مختلف برش می ‌دهند. بدین شکل تخته نئوپان ساخته و در کارگاه ‌های نجاری و کارخانه‌ های بزرگ استفاده می‌ شود.

نئوپان

نئوپان چه مزیت‌ هایی دارد؟

هر فرآورده چوبی، از جمله، ام دی اف، نئوپان و … یک سری مزیت‌ هایی دارد، که بسته به آن ها در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله مزیت های نئوپان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نئوپان‌‌ دارای وزن سبکی است.
  • قیمت نئوپان نسبت به انواع فراورده های چوبی و انواع چوب ‌ها پایین است.
  • نئوپان در ورق ‌های گسترده ای تولید می ‌شود و در اندازه ابعاد محدودیتی ندارد. (بسته به سفارش مشتری، در اندازه های مختلف برش می خورند.)
  • ظاهر نئوپان را با روکش های مختلف می ‌توان تزیین کرد.

نئوپان چه معایبی دارد؟

  • مقاومت نئوپان در برابر فشار و ضربه کم است.
  • نئوپان در برابر رطوبت مقاومتی ندارد و در صورتی که در معرض آب قرار بگیرد، خیلی زود پوسته پوسته می ‌شوند. با توجه به این ویژگی، استفاده از نئوپان در محیط ‌های مرطوب مناسب نیست. البته برای ضد آب کردن نئوپان می ‌توان از رزین ملامین یا ملامین فرم‌آلدهید، با ترکیبی از وکس استفاده کرد.
  • نئوپان ها در برابر شرایط جوی تغییر حالت و رنگ می ‌دهند. یعنی ممکن است این مدل چوب ورم کند و یا به رنگ غیرطبیعی در آید. از این رو به ندرت برای وسایلی که قرار است در فضای باز استفاده شود، کاربرد دارد.
  • نئوپان هیچ استحکامی ندارد. به همین دلیل نمی ‌توان از آن به عنوان یک پوشش مستحکم استفاده کرد.
  • ظاهر نئوپان‌ها به تنهایی هیچ زیبایی ندارد. به همین دلیل کاربرد از آن در صنایع دکوراسیون و ساخت وسایل تزیینی کمتر دیده می ‌شود.

نئوپان چیست؟

‌انواع نئوپان بر اساس نحوه تهیه و ساخت

  • نئوپان با برش صفحه‌ای

همانطور که از اسمش مشخص است، در این روش، نئوپان ها را تحت برش، به صورت صفحه ای یا همان ورقه ای در می ‌آورند و در نهایت به شکل تخته های یکنواخت یک الی 4 لایه در بازار عرضه می‌کنند.

  • نئوپان با پرس غلطکی

 فرم و ظاهر نئوپانی که با پرس غلطکی ساخته می ‌شود؛ همانند نئوپان حاصل از پرس صفحه ای است. تنها تفاوت این دو روش در این است که در روش پرس غلطکی، خمیر نئوپان از میان غلتک هایی با ضخامت و فشار برابر عبور می‌کند و فرآورده ی نهایی، بافت و ضخامت یکنواختی پیدا می ‌کنند. البته میزان فشار و ضخامت در این روش قابل تغییر است.

نئوپان با برش قالبی

بزرگ‌ترین تفاوت بین نئوپان حاصل برش قالبی و نئوپان حاصل برش صفحه ای، در شکل صفحه ی پرس است. در این روش، می توان نئوپان را در هر فرم و شکلی تولید کرد. به طور مثال می‌ توان در لبه ‌های نئوپان انحنا ایجاد کرد؛ و یا در اشکال مختلفی پرس کرد. نئوپانی که با این روش ساخته می ‌شود، در ساخت سرویس تخت خواب، کابینت، مبلمان و … کاربرد بیشتری دارد.

نئوپان با روکش ملامینه

یکی از معایب نئوپان این است، بدون روکش مصنوعی، زیبایی خاصی ندارد. از این رو به منظور افزایش زیبایی نئوپان، روی آن را با ورق های ملامینه، پوشش می ‌دهند. نئوپانی که به این شکل روکش دار می‌شوند. خوبی این روکش این است که ظاهر نئوپان را تقریبا شبیه به ام دی اف می‌کند. ولی خب از آنجایی که از استحکام و مقاومت بسیار کمتری نسبت به ام دی اف برخوردار است، قطعا کاربرد آن محدودتر می‌ شود.

نئوپان ‌هایی که با روکش ملامینه، دارای سطح براقی می شوند؛ از این برای ساخت وسایل تزیینی چوبی که تقریبا جنبه زیبایی آن اهمیت بیشتری دارد تا جنبه استحکام و مقاومت، کاربرد زیادی دارد.

یکی دیگر از روکش های نئوپان، روکش چوب است. که دارای یک لایه نازک از چوب طبیعی می ‌باشند و تقریبا ضخامتی بین ۰.۳ تا ۳ میلی متر پیدا می کنند. این روکش ها هم زیبایی خاصی به نئوپان می‌ بخشد و آن را طبیعی تر جلوه می ‌دهد.

نئوپان ‌هایی که با چوب طبیعی روکش دار ساخته می ‌شوند، بیشتر در مبلمان سازی، کابینت سازی، ساخت سرویس خواب و … کاربرد پیدا می ‌کند.

یکی دیگر از روکش های نئوپان، روکش کاغذی است که اصولا در میان نجاران، به تخته ‌های لترون معروفیت دارد. این روکش ها کیفیت بالایی ندارند و در برابر خراش، ساییدگی بسیار آسیب پذیر می ‌باشند و به راحتی روکش آن از بین می‌ رود.

خرید دستگاه نئوپان خام

جهت ساخت نئوپان، به ماشین آلاتی از جمله دستگاه پرس نئوپان خام، دستگاه پرس وکیوم چوب، دستگاه خرد کن، دستگاه سمباده زنی و … نیاز است. جهت راه اندازی خط تولید نئوپان باید دستگاه های باکیفیتی خریداری نمود. قیمت دستگاه نئوپان خام هم بسته به برند، سایز و اورجینال و یا دست دوم بودن متفاوت است. اکنون شرکت ما جهت خرید و فروش و واردات دستگاه ام دی اف خام، دستگاه نئوپان خام و ماشین آلات پیشرفته جهت ساخت محصولات چوبی می‌تواند به شما کمک کند. اکنون برای اطلاع از قیمت دستگاه نئوپان خام، انواع ماشین آلات ساخت فرآورده‌های چوبی دیگر با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما جهت راهنمایی شما برای خرید بهترین دستگاه ام دی اف خام و نئوپان خام در کنار شما هستند.

خدمات , ماشین آلات و خط تولید توجیهی و انحصاری کیان صنعت :

اجرا و بهینه سازی توسط آژانس خلاقیت ای نگاه
با ما در واتساپ در ارتباط باشید