تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی

واردات ماشین آلات صنایع چوب از اروپا و چین

واردات ماشین آلات صنایع چوب از اروپا و چین

در جهان امروز، صنعت ماشین آلات و دستگاه‌ های صنعتی بسیار پیشرفت کرده و تحول عظیمی در راه اندازی انواع کارگاه‌ ها، کارخانه ها و مراکز تولیدی ایجاد کرده است. به جرات می ‌توان گفت که واردات ماشین آلات صنعتی تاثیر شگرفی بر اقتصاد کشور گذاشته و خواهد گذاشت. اکنون کیان صنعت به عنوان یکی از معتبرترین تولیدکنندگان و واردکنندگان دستگاه ‌های صنعتی، قصد دارد در ادامه شما را با قوانین، مراحل و تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی آشنا کند. پس در ادامه برای بررسی این موضوع مهم همراه ما باشید.

مجوزهای واردات ماشین آلات صنعتی

در کشور ایران ، واردات ماشین آلات صنعتی و ترخیص آن از گمرک با دقت و حساسیت بالایی انجام می ‌شود. چرا که از سویی کشور ایران برای واردات از برخی از کشورها تحریم شده و عده ای برای ورود آن‌ ها به قاچاق روی می ‌آورند. برای جلوگیری از این اتفاق باید واردکننده دارای مجوز واردات کالا باشد. یکی از مهم ‌ترین مجوزها برای واردات ماشین آلات صنعتی و هر کالای وارداتی دیگری، کارت بازرگانی است. با داشتن این کارت می توان امور صادرات و واردات را از طریق اداره گمرک انجام داد. البته در کنار کارت بازرگانی، اداره ترخیص کالا یا همان گمرک، پروانه کسب، کلیه مدارک واردکننده و اطلاعات ماشین آلات را بررسی می‌ کند.

منظور از تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی چیست؟

منظور از تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی همان مالیات و یا عوارضی است که وارکننده برای ترخیص کالای خود باید به دولت بپردازد. در واقع دولت جهت حفظ منابع اقتصادی کشور و حمایت از ماشین آلات صنعتی داخلی مبلغی تحت عنوان تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی از واردکنندگان دریافت می‌ کند.

تعرفه ترخیص ماشین آلات صنعتی از گمرک به چه عواملی بستگی دارد؟

افرادی که در حوزه واردات ماشین آلات صنعتی فعالیت دارند؛ جهت ترخیص کردن کلیه دستگاه‌ ها باید با کدهای تعرفه به طور کامل آشنایی داشته باشند. لازم است بگوییم که هر یک از دسته‌ های دستگاه ‌ها و ماشین آلات صنعتی و دیگر کالاهای وارداتی دارای یک کد معرف و منحصر به فرد است. به طور مثال:

کد تعرفه گمرکی دستگاه و ماشین آلات نجاری و رنگرزی بر روی چوب: 82082000

کد تعرفه گمرکی دستگاه اره برقی برای کارگاه های نجاری: 84659100

کد تعرفه گمرکی ماشین آلات حفاری: 84303120

کد تعرفه گمرکی دستگاه بیل مکانیکی: 84295229

این‍‌ها فقط ۴ مثال از کد تعرفه کالاهای وارداتی است. کد تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی یا همان کد کالا بین المللی، ۸ و یا ۱۰ رقمی است. تمامی کالاهای وارداتی بر اساس یک این کدها در هر کشور طبقه بندی می‌ شوند. با استفاده از کد ۸ و یا ۱۰ رقمی می ‌توان نام فروشنده، دسته‌ی کالا، کشور تولیدکننده و بسیاری از اطلاعات دیگر را به دست آورد.

آگاهی کامل از کد گمرکی انواع دستگاه‌ ها و ماشین آلات صنعتی بسیار اهمیت دارد چرا تعیین هزینه و تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی وابسته به کد است. در واقع یعنی هر کد یک تعرفه دارد. پس برای تعیین دقیق از تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی باید از کد کالا مورد نظر خود اطلاع داشته باشید. به طور کلی هزینه ‌های حمل و نقل، هزینه ‌های ترجیحی ارز و هزینه‌ های متفرقه ی دیگر وابسته به این کد می‌ باشد.

اگر وارد کننده از کد ماشین آلات صنعتی وارداتی مطلع نباشد؛ چه می شود؟

اگر وارد کننده، با کدها آشنایی نداشته باشد و از کد کالای وارداتی مورد نظر خود اطلاع نداشته باشد؛ قطعا ترخیص کالا از اداره گمرک دچار مشکل می ‌شود. یکی از رایج‌ ترین مشکلاتی که برای ترخیص ماشین آلات صنعتی از گمرک رخ می‌ دهد؛ پرداخت جریمه‌ های بالا بابت عدم تطابق کد اصلی با معرفی شده و یا عدم آگاهی از کد است.

علاوه بر این اگر وارد کننده از کد تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی مطلع نباشید؛ کارشناسان اداره گمرک ممکن است ماشین آلات صنعتی را به عنوان یک کالای قاچاقی بشناسند. پس با این تفاسیر باید گفت که اطلاع از کد گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی برای واردکنندگان ضروری و بسیار لازم است. چرا که در هر صورت واردکننده باید به مبلغ ۵۰ درصد الی ۲۰۰ درصد از ارزش تعرفه اصلی ماشین آلات صنعتی جریمه بپردازد.

براش شناسایی کد تعرفه گمرکی ماشین آلات صنعتی چکار باید کرد؟

برای شناسایی کد تعرفه ماشین آلات صنعتی شما می‌ توان به کتاب “مقررات واردات و صادرات “رجوع کرد. البته در این کتاب کد تعرفه تمامی کالاهای وارداتی درج شده است. اما برای اطلاع از کد تعرفه گمرکی ماشین آلات صنعتی مورد نظر خود باید به فصل 84 آن کتاب مراجعه نمایید. در هر فصل از کتاب به دلیل تنوع بالایی انواع کالاها در هر دسته، به چندین بخش تقسیم شده است. بخش کد تعرفه گمرکی ماشین آلات صنعتی شامل ۸۷ بخش می باشد. هر بخش از آن نشان دهنده یک نوع دستگاه و ماشین آلات خاصی است. با خواندن آن می ‌توانید از کد کالای خود مطلع شوید و روند واردات را به طور قانونی به انجام برسانید.

بخش 14، 15 و بخش 74 این فصل از کتاب، دارای بیشترین سهم واردات ماشین آلات می ‌باشد. بخش 14 در خصوص واردات کمپرسور هوا و بخش 15 در خصوص واردات دستگاه‌ های تهویه هوا است.

بیشترین سهم دستگاه‌ های وارداتی مربوط به کدام کشور است؟

تا اکنون بیشترین سهم دستگاه‌ های وارداتی کشور ایران، مربوط به کشور چین است. سهم ماشین آلات صنعتی چینی در ایران ۳۴ درصد است. بعد از کشور چین بیش‌ ترین سهم ارزشی خرید ماشین آلات صنعتی مربوط به کشور امارات است. سهم ورودی دستگاه‌ های صنعتی از این کشور معادل ۱۱ درصد می ‌باشد. پس از کشور امارات سهم ارزشی واردات ماشین آلات صنعتی از کشور آلمان معادل ۱۰ درصد و بعد از آن کشور ایتالیا و جمهوری کره هر کدام با ارزش نه درصد است.

خدمات , ماشین آلات و خط تولید توجیهی و انحصاری کیان صنعت :

اجرا و بهینه سازی توسط آژانس خلاقیت ای نگاه
با ما در واتساپ در ارتباط باشید