آشنایی با انواع چوب

انواع چوب را بیشتر بشناسید

انواع چوب برای ساخت مبلمان

صنایع مبلمان سازی یکی از پرسود‌ترین و پرطرفدارترین صنایع در جهان به ویژه در ایران به شمار می ‌آید. اما موفقیت در این صنعت وابسته به چند عامل است؛ که مهم‌ ترین آن انتخاب مناسب ‌ترین چوب می ‌باشد. در واقع جنس چوب به طور مستقیم می‌ تواند بر روی کیفیت، دوام و زیبایی مبلمان‌ ها تاثیر زیادی بگذارد. از آنجایی که چوب تنوع بالایی دارد؛ بنابراین لازم است با انواع چوب برای ساخت مبلمان آشنا شد. اکنون اگر شما هم قصد دارید وارد این حوزه پرسود و پرطرفدار شوید؛ پس در ادامه همراه کیان صنعت باشید.

لیست انواع چوب برای ساخت مبلمان

چوب ‌هایی که بیشترین استفاده را در صنعت ساخت مبلمان دارد؛ عبارتند از:

  • چوب گردو
  • چوب بلوط
  • چوب افرا
  • چوب ماهون
  • چوب کاج
  • چوب ملچ
  • چوب نارون
  • چوب راش
  • چوب گلابی
  • چوب ممرز

در ادامه مطلب با ویژگی ‌های هر یک از انواع چوب در صنایع ساخت مبلمان بیشتر آشنا خواهید شد.

آشنایی با چوب گردو

یکی از مرغوب ‌ترین و پرمصرف ترین چوب ‌هایی که در ساخت مبلمان از آن استفاده می ‌گردد چوب درخت گردو می باشد. چوب درخت گردو دارای انواع متعددی مانند چوب گردو سیاه، چوب گردو برزیلی، چوب گردو کارائیب و چوب گردو آمریکای شمالی می‌ باشد.

لیست انواع چوب برای ساخت مبلمان

این چوب جز چوب ‌های سخت محسوب شده و دارای جنسی بسیار محکم و مقاوم می باشد. از ویژگی و مزیت ‌های دیگر چوب گردو این است که از طول عمر بالایی برخوردار شده و امکان تراش کاری، حکاکی و معرق کاری بر روی آن وجود دارد. این چوب به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای، قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره با بافتی ریز و ظریف می باشد.

آشنایی با چوب بلوط

چوب بلوط هم در لیست انواع چوب برای ساخت مبلمان قرار می ‌گیرد. این چوب، از چگالی بالایی برخوردار شده و به همین دلیل جز چوب ‌های سخت و محکم محسوب می ‌شود. به طور کلی چوب ‌های سخت، در برابر رطوبت، ضربه، سرما، گرما و سایش مقاومت بالایی دارند. ظاهر چوب بلوط  بسیار زیبا است؛ به همین دلیل در صنعت ساخت لوازم دکوراسیون منزل همچون  صندلی، مبلمان، وسایل دکوری و … به وفور از ان استفاده می ‌شود.

آشنایی با چوب افرا

چوب افرا جز پر مصرف ‌ترین نوع چوب در صنعت ساخت مبلمان می باشد. چوب افرا نیمه سخت و به رنگ سفید مایل به کرم می ‌باشد. این چوب علاوه بر مقاومت مناسب در برابر سایش، ضربه و … خوشکار بوده و می ‌توان به راحتی انواع برشکاری ‌ها، معرق کاری ‌ها و … را بر روی آن انجام داد. چوب افرا خیلی خوب جلا گرفته و تنها با یک لایه روغن ظاهر بسیار زیبایی به خود می‌ گیرد.

آشنایی با چوب ماهون

از دیگر انواع چوب در صنعت ساخت مبلمان، چوب ماهون می باشد این چوب هم جز چوب ‌های سخت به شمار می‌ آید. اما در کنار مقاومت خوبی که دارد؛ قابلیت برش‌خوری و ابزار خوری راحتی دارد. لازم به ذکر است که تنه‌ ی درختان ماهون بزرگ بوده و به همین دلیل کاربرد آن در صنایع ساخت مبلمان صرفه اقتصادی دارد.  چوب ماهون مناسب برای لوازم دکوری و هنری است چرا که رنگ آن  قهوه ای مایل به قرمز تا ته رنگ سرخ غلیظ می باشد.

آشنایی با چوب کاج

در صنعت ساخت مبلمان از چوب نیز هم به وفور استفاده می ‌شود. رنگ این چوب روشن است و دارای ظرافت خاصی در بافتش می ‌باشد. چگالی و میزان فیبر این چوب بالا نیست به همین دلیل در دسته چوب‌ های نرم قرار می‌ گیرد. اما با توجه نرمی که دارد؛ مقاومت خوبی در برابر هوای محیطی دارد. در حال حاضر در طبیعت بیشتر از صد گونه درخت کاج وجود دارد که همگی برای ساخت لوازم دکوری مناسب هستند.

آشنایی با چوب نارون

چوب نارون هم جز یکی از سخت ‌ترین چوب ‌های جنگلی محسوب می‌ شود. این چوب بسیار بادوام، بسیار مقاوم و مستحکم می باشد. این چوب به دلیل مقاومتی که از خود در برابر آب و رطوبت نشان می ‌دهد؛ بیشتر از چوب نارون در کشتی سازی و قایق سازی استفاده می ‌شود اما به دلیل خوش رنگ بودنش در صنعت مبلمان سازی راه پیدا کرده است. رنگ این چوب قهوه ای روشن تا قهوه ای مایل به قرمز می باشد.

آشنایی با چوب راش

چوب راش در صنعت مبلمان سازی بسیار کاربرد دارد. رنگ این چوب کرم تا قرمز روشن می باشد. در صنعت مبلمان سازی ایران از دو نوع چوب راش ایرانی و چوب راش گرجستانی استفاده می‌ شود. اما چوب گرجستانی از کیفیت و مقاومت بیشتری برخوردار شده است. باید بگوییم که چوب راش در برابر نور خورشید، مقاومت بالایی نداشته و به مرور زمان ترک ‌های زیادی بر می‌ دارد.

آشنایی با چوب گلابی

چوب گلابی هم در لیست  باکیفیت ترین چوب‌ ها در صنعت مبلمان سازی قرار می‌ گیرد. این چوب به رنگ قهوه ای روشن مایل به قرمز بوده و گاهی اوقات به رنگ قرمز مایل به مشکی هم پیدا می‌ شود. بافت چوب گلابی یکنواخت، زیبا و دارای تخلخل ‌های ریزی است. به همین دلیل در صنعت ساخت وسایل دکوری بسیار گزینه ی مناسبی می ‌باشد.

آشنایی با چوب ملچ

چوب ملچ، جز یکی از زیباترین و خوش نقش ‌ترین انواع چوب در صنعت مبلمان سازی به شمار می ‌آید. بافت این چوب درشت بوده و مقاومت بالایی در برابر سایش، رطوبت، حرارت و … دارد. چوب ملچ  به رنگ ‌های قهوه ای روشن تا قهوه ای متوسط مایل به قرمز یا قهوه ای تیره و همچنین با ترکیبی از رنگ زرد می ‌باشد. از این چوب علاوه بر مبلمان سازی در ساخت انواع روکش ‌ها، ساخت قایق، تخت و … کاربرد دارد.

آشنایی با چوب ممرز

گونه ای دیگر از  چوب ‌های مناسب در صنایع ساخت مبلمان، چوب ممرز می ‌باشد. رنگ این چوب قهوه ای روشن مایل به زرد است. چوب ممرز هم جز چوب ‌های سنگین و سخت محسوب شده و در برابر سایش، فرسودگی، حشرات و … مقاومت بالایی از خود نشان می ‌دهد. مبلمان ‌هایی که با این چوب ساخته می‌ شود؛ سنگین وزن شده و به راحتی قابل جابجایی نمی ‌باشد.

خدمات , ماشین آلات و خط تولید توجیهی و انحصاری کیان صنعت :

اجرا و بهینه سازی توسط آژانس خلاقیت ای نگاه
با ما در واتساپ در ارتباط باشید