ضایعات چوب

ضایعات چوب و هرآنچه راجب به آن باید بدانید

آشنایی با ضایعات چوب

چوب یکی از پر مصرف ‌ترین محصولات در دنیا محسوب می ‌شود تا جایی که وارد هر ساختمانی شویم؛ قطعا اثری از چوب را مشاهده خواهیم کرد. این ماده، واقعا مزیت ‌های زیادی دارد. اما امکان بازیافت ضایعات چوب باعث شده تا میزان محبوبیتش بین افراد به ویژه دوستداران محیط زیست افزایش یابد. حال به دلیل اهمیت موضوع بازیافت خورده های چوب قصد داریم در ادامه شما را به طور کامل با کاربرد خورده های چوب، بازار آن و … آشنا کنیم. پس همراه ما باشید.

منظور از ضایعات چوب چیست؟

وارد هر کارگاه نجاری و یا کارخانه محصولات چوبی بشویم؛ بی شک با ضایعات چوبی همچون خاک اره، خرده چوب، پالت ‌های چوب و دیگر اضافات چوبی روبرو خواهیم شد. به این مواد که در نجاری ها عملا دیگر مورد استفاده قرار نمی ‌گیرد؛ خورده های چوب گفته می ‌شود. علاوه بر این زمانی که عمر یک محصول و یک سازه‌ ی چوبی همچون کمد دیواری، کابینت ‌ها، میزها و کتابخانه ‌های چوبی منازل و یا ادارات به پایان می ‌رسد و خراب می‌ شوند؛ به عنوان ضایعات چوبی وارد چرخه بازیافت شده تا در ساخت و ساز محصولی مورد استفاده قرار بگیرد.

ساخت دوباره محصولات چوبی با ضایعات چوبی

همانطور که گفته شده؛ امکان بازیافت خورده چوب یکی از مزیت ‌های این ماده می باشد. اما مزیت مهم تر آن این است که می ‌توان با ضایعات چوبی دوباره مصنوعات چوبی مرغوبی تولید کرد. در واقع با بازیافت چوب به روش ‌های متفاوت، محصولات جدید چوبی وارد بازار می ‌شوند و به این شکل چرخه بازیافت چوب شکل می ‌گیرد. بازیافت مانده های چوب به طور وسیع، به جلوگیری از اتلاف سرمایه ‌های ملی کمک کرده و موجب صرفه جویی در میزان استفاده از چوب ‌های طبیعی شده و در آخر منابع طبیعی ارزشمند حفظ خواهد شد.

نحوه بازیافت خورده های چوب چگونه است؟

اولین قدم بازیافت

اولین قدم برای بازیافت چوب، جمع آوری ضایعات چوبی می باشد. در حال حاضر افراد و مراکز زیادی هستند که خورده های چوب را در واحد کیلوگرم خریداری می ‌کنند و از فروش آن ‌ها به کارخانه‌ های بازیافت خورده های چوبی سود خوبی نصیبشان می ‌شود.

دومین قدم بازیافت

در مرحله دوم یعنی بعد از جمع آوری، ضایعات چوب وارد کارخانه بازیافت می‌ شود و در پروسه ساخت محصولی جدید قرار می ‌گیرند.

در ابتدای پروسه، باید از دستگاه چوب خرد کن استفاده شود. از آنجایی که هم خرده چوب و هم قطعات چوبی فرسوده بزرگ جز بازمانده های چوبی می ‌باشند و دارای ابعاد مختلفی هستند؛ بنابراین لازم است جهت افزایش سرعت روند بازیافت خورده های چوب و ایجاد خرده چوب هایی در یک اندازه مشخص و مناسب، تمامی ضایعات چوبی وارد دستگاه خردکن شوند. البته اندازه تیغه ‌های دستگاه خرد کن بسته به محصول جدید که قرار است با ضایعات چوبی ایجاد شود؛ متفاوت می باشد.

نحوه بازیافت ضایعات چوب چگونه است؟

سومین قدم بازیافت

در مرحله‌ ی بعد، محصول جدیدی که قرار است با مانده چوبی ایجاد شود باید مشخص شود. به طور مثال ممکن است هدف از بازیافت مانده های چوبی، تولید چوب ‌های پلاست باشد؛ به همین دلیل باید الیاف ‌های چوب را با مواد پلاستیکی ترکیب کرده و در روندی خاص آنها را به تخته‌ های چوب پلاست تبدیل کرد.

لازم است بگوییم که کاربرد خورده های چوب در تولید تخته‌ های چوب پلاست بسیار رایج می باشد. در اصل کارخانه ‌های تولید چوب پلاست یا همان چوب پلاستیک، از ضایعات چوبی به عنوان مواد اولیه ی خود استفاده می ‌کنند. علاوه بر این در کارخانه های چوب پلاست، انواع پروفیل چوبی جهت طراحی دکوراسیون داخلی تولید می ‌شود. به طور کلی می‌ توان گفت که بخش بزرگی از کاربرد بازیافت ضایعات چوبی، در طراحی دکوراسیون داخلی نهفته است.

مزیت ‌های چوب پلاست حاصل از بازیافت ضایعات چوب

چوب پلاستیک از دوام و طول عمر بسیار بالایی برخوردار شده است. این چوب در مقایسه به تمامی مصنوعات چوبی مقاومت بیشتری در برابر حمله حشرات، آفت، قارچ دارد. علاوه بر این ‌ها میزان مقاومت چوب های پلاستی که از خورده های چوب و پلاستیک ساخته شده است؛ در برابر رطوبت و حرارت بالا است. در ادامه باید بگوییم که وزن چوب ‌های پلاستیک بسیار کم بوده و اجرای آن با دردسرهای کمتری روبرو است. چوب پلاستیک به دلیل استفاده از ضایعات چوب و ضایعات پلاستیکی دوستدار طبیعت بوده و خودش را در دل طبیعت دوستان جا کرده است.

کاربرد چوب پلاستیک ساخته شده در کارخانه بازیافت چوب

 از چوب پلاست می ‌توان برای خط تولید نرده و پله های چوبی، کفپوش، سقف کاذب، قرنیز، درب و پنجره، پارتیشن، کانتینر، طراحی نمای بیرونی ساختمان و … استفاده نمود و از آن سود بالایی کسب کرد.

کاربرد چوب پلاستیک ساخته شده در کارخانه بازیافت ضایعات چوب

راه اندازی یک کسب و کار با مانده چوب و دستگاه خردکن

خورده های چوبی کارگاه ‌های نجاری، باغی، ساختمان ‌های قدیمی، ارگان ‌های فضای سبز و … که کارایی و بهره وری خاصی ندارند می ‌توان با استفاده از دستگاه خرد کن، آن ‌ها را به خرده‌ های بسیار ریز جهت جذب رطوبت مرغداری‌ ها، گاوداری ‌ها و خشک نگه داشتن سطح بستر آن ها، ایجاد بسترهای مناسب برای پرورش قارچ، ایجاد کود های گیاهی، تهیه کمپوست، تهیه پوشال و … استفاده می ‌شود.

علاوه بر این تنها با دستگاه خردکن می ‌توانید خورده های چوبی را به قطعات کوچک تبدیل کنید و آنها را آتش بزنید و سپس کارگاه زغال سازی خود را راه اندازی کنید. همچنین می ‌توانید با ضایعات چوب وسایل دکوری خلاقانه ای را ایجاد کنید و سود خوبی به دست آورید.

مزیت استفاده از دستگاه چوب خردکن در بازیافت ضایعات چوب

  • با هم سایز شدن خورده های چوبی، در زمان صرفه جویی می شود.
  • در کمترین زمان بازگشت سرمایه ایجاد می شود.
  • هزینه های باغداران و دامداران برای راه اندازی بستر و خرید کود و … کاهش می یابد.
  • درآمد چشمگیری از خرد کردن چوب ها حاصل می شود.
  • با بازیافت چوب می‌ توان به افزایش اشتغال زایی کمک کرد.

اکنون اگر برای راه اندازی خط تولید بازیافت ضایعات چوب نیاز به مشاوره دارید. کیان صنعت می ‌تواند در این زمینه شما را راهنمایی کند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت کیان صنعت تماس بگیرید.

خدمات , ماشین آلات و خط تولید توجیهی و انحصاری کیان صنعت :

اجرا و بهینه سازی توسط آژانس خلاقیت ای نگاه
با ما در واتساپ در ارتباط باشید