طرح توجیهی در صنایع چوب

طرح توجیهی در صنایع چوب

در حال حاضر صنعت چوب از درآمدزاترین و مهم‌ترین صنایع در سطح بازارهای بین‌المللی شناخته شده است. از این‌رو ارائه طرح توجیهی در صنایع چوب می‌تواند به کسانی که قصد ورود به این بازار گسترده را دارند، موثر و کارگشا واقع گردد. از گذشته تا به امروز استفاده از محصولات ساخته شده از چوب و فرآورده‌های آن مرسوم بوده و روز به روز نیز در حال گسترش است. در منازل، کارگاه‌ها،  ساختمان‌های تجاری و اداری بسیاری از لوازم چوبی مانند میز و صندلی، مبلمان، کابینت و… موجود بوده و همواره مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در اروپا و سایر کشورهای آمریکای لاتین رقابت شدیدی در صادرات صنایع مختلف چوبی وجود دارد. چین نیز از جمله کشورهایی است که در ۱۵ سال گذشته توانسته است پیشرفت فزاینده‌ای را در تولید و صادرات مصنوعات چوب از جمله مبلمان، از آن خود نماید. بنابراین جهت ورود موفقیت‌آمیز و قرار گرفتن در این رقابت تنگاتنگ لازم است برنامه‌ریزی‌های صحیح و مناسبی را در حوزه صنایع چوب صورت داده و بر اساس آن عمل کرد. در ادامه این مقاله به بررسی بیشتر طرح توجیهی در صنایع چوب خواهیم پرداخت.

بررسی طرح توجیهی در صنایع چوب و معرفی محصولات آن

همان‌طور که اشاره شد چوب و مصنوعات آن نقش موثری در زندگی ما و سایر صنایعی که با آن سر و کار داریم، ایفا می‌کند. کاربرد و موارد استفاده از چوب بر اساس ویژگی‌های آن از جمله چگالی چوب، مقاومت و استحکام آن در برابر دما و رطوبت و… تعیین می‌گردد. از آنجا که منابع تهیه چوب مانند جنگل‌ها با محدودیت استفاده مواجه هستند، ساخت و جایگزینی ام‌دی‌اف و نئوپان به عنوان راه‌حلی هوشمندانه تلقی می‌گردد.

این محصولات برای تولید انواع مبلمان، سرویس خواب،  کابینت، سایر تزیینات چوبی و… مناسب بوده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.  از مواد لازم برای ساخت ام‌دی‌اف می‌توان به چوب و رزین اشاره کرد که با حرارت‌دهی لازم و ایجاد فشار، تبدیل به ورق‌های صاف و مستحکمی جهت تولید انواع مصنوعات چوبی می‌گردند.

در نظر گرفتن استانداردهای ملی و بین‌المللی جهت تولید مصنوعات چوبی

طبق طرح توجیهی در صنایع چوب لازم است که برای تولید کلیه محصولات و مصنوعات چوبی استانداردهای ملی و همچنین جهانی مربوط به ساخت آن رعایت شود. به عنوان مثال استاندارد ملی ایران به شماره ۸۲۱ جهت تولید مبلمان، نیمکت و میز مشخص شده است. برای تولید روکش‌های چوب نیز رعایت استاندارد ملی شماره۱۲۴۷  و برای ساخت قفسه کتاب  استاندارد ملی با شماره ۱۶۱۴ تعیین گردیده است. محصولات ساخته شده از ام‌دی‌اف نیز مشمول رعایت استانداردهای جهانی و ملی خواهد بود.

کلیه لوازم چوبی مانند سرویس‌ خواب علاوه بر طراحی شکیل و بی‌نظیر بر اساس سفارش مشتریان، باید از لحاظ استحکام و کیفیت در سطح بالایی تولید شوند. با توجه به اینکه جهت ساخت این مصنوعات نیاز به کار ترکیبی و گروهی است باید تمامی بخش‌ها از جمله کار با چوب، استفاده از پنل‌های ام‌دی‌اف، روکوبی و رنگ‌کاری با نهایت ظرافت و دقت انجام شوند. بر این اساس می‌توان بعد از بسته‌بندی و فروش، رضایت مشتریان عمده و جزئی را انتظار داشت.

ارزشمندی صنایع چوب از لحاظ استراتژیک

جنگل‌های بسیاری در مناطق شمال، جنوب و غرب کشور وجود دارند که در صورت احیا می‌توان با تولید لوازم چوبی نقش اقتصادی پررنگ و درخشانی را در دراز مدت پیش‌بینی کرد. بر اساس طرح توجیهی در صنایع چوب بسیاری از صنایع و فعالیت‌های تولیدی آن برپایه فرآورده‌های جنگلی و دیگر محصولات فرعی آن شکل خواهند گرفت. بنابراین با تولید و افزایش درختانی مانند ملج، راش، توسکا، افرا، صنوبر و… ضمن کمک به محیط زیست می‌توان مواد اولیه بسیاری از این صنایع را تامین و برآورده ساخت.

در حال حاضر بسیاری از کارخانه‌ها و صنایع مختلف به دنبال تولید محصولاتی هستند که پایه مواد اولیه آن از چوب تشکیل گردد. به همین دلیل صنعت چوب از نظر استراتژیک ارتباط مستقیمی با تامین منابع آن خواهد داشت.

مراحل طراحی،  تولید و بسته‌بندی محصولات چوبی

در این بخش طرح توجیهی در صنایع چوب را برای طراحی، تولید و بسته‌بندی سرویس خواب مورد بررسی قرار می‌دهیم.

طراحی و مشخص کردن مواد اولیه| طرح توجیهی در صنایع چوب

مهندسین و طراحان متخصص برای طراحی محصولات چوبی از جمله سرویس خواب ابتدا نیاز به تهیه نقشه اولیه در این زمینه دارند. با توجه به این امر مشخص کردن فضای مورد نظر که می‌تواند اتاق خواب، سالن پذیرایی و یا مکان اداری باشد، ضروری است. در این مرحله نیز مواد اولیه مورد نیاز جهت ساخت سرویس خواب تعیین خواهد شد.

تولید و مونتاژ سرویس خواب

مرحله تولید و مونتاژ سرویس خواب از آنجایی که پر هزینه و وقت‌گیر بوده، بسیار مهم است و باید با حداکثر دقت صورت گیرد. در این مرحله بر اساس طراحی صورت گرفته و تعیین مواد اولیه اقدام به برش چوب، ام‌دی‌اف و یا نئوپان با استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات مختلف آن می‌نمایند. سپس کلیه قطعات با یکدیگر مونتاژ شده و کار وارد مرحله تکمیل خواهد گردید.

تکمیل محصولات چوبی و بسته‌بندی آن

با توجه به طرح توجیهی در صنایع چوب، محصولات چوبی مانند سرویس خواب و… بعد از مونتاژ بر اساس طراحی و سفارش مشتری نیاز به رنگ‌کاری، روکوبی و… خواهند داشت. بعد از انجام این مراحل محصول آماده شده و جهت عرضه به بازار بسته‌بندی می‌گردند.

تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز در صنایع چوب

تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات مختلفی برای تولید انواع مصنوعات چوبی مورد نیاز بوده که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • دستگاه اره که در انواع فلکه‌ای و نواری موجود است.
  • دستگاه ۷ کاره که به منظور برش، فرز، سوراخ‌کاری و … استفاده می‌شود.
  • دستگاه فرز به صورت تک میزی
  • دستگاه برش و همچنین مستر برش ورق
  • دستگاه سمباته و سنگ به صورت میزی و یا پرتابل
  • دستگاه لبه چسبان
  • دستگاه سی‌ان‌سی برای چوب
  • و…

سخن آخر طرح توجیهی در صنایع چوب

همان‌طور که اشاره شد ارائه طرح توجیهی در صنایع چوب اگر به صورت کامل و دقیق صورت گیرد می‌تواند به افرادی که قصد سرمایه‌گذاری و حضور در این صنعت مهم و پرکاربرد را دارند، کمک موثری نماید. علاوه بر مواردی که مورد بررسی قرار گرفت، لازم است که بازار صنایع چوب و رقبا در این حوزه را نیز به دقت تحت نظر و بررسی‌های لازم قرار داد. سپس میزان بودجه و سرمایه‌گذاری‌های لازم را در صنعت چوب و مصنوعات آن تعیین کرده و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های مورد نظر را انجام داد.

خدمات , ماشین آلات و خط تولید توجیهی و انحصاری کیان صنعت :

اجرا و بهینه سازی توسط آژانس خلاقیت ای نگاه
با ما در واتساپ در ارتباط باشید