مراحل تولید نئوپان و هر آنچه راجب آن باید بدانید.

آشنایی با مراحل تولید نئوپان

نئوپان یک فرآورده چوبی است که کاربرد زیادی در ساخت کالاهای چوبی دارد. از آنجایی که مراحل تولید نئوپان کار سخت و پرهزینه است، به وفور از این فرآورده چوبی، برای ساخت صندلی های مدارس و دانشگاه ها، تخت خواب، کمد، میز داخل اداره‌ها، کتابخانه ها و … استفاده می‌شود. اما جایی که پای زیبایی در میان باشد، قطعا نئوپان کمی خود را عقب می‌کشد و جایش را به ام دی اف می‌دهد.

در حال حاضر در این مقاله قصد داریم شما را با مراحل تولید نئوپان، ترکیباتی که برای ساخت آن استفاده می‌شود آشنا کنیم. پس اگر قصد راه اندازی خط تولید نئوپان، کارگاه نجاری، کارگاه ساخت فراورده های چوبی را دارید و یا می‌ خواهید همه چیز در مورد نئوپان بدانید در ادامه همراه ما باشید.

مراحل تولید نئوپان

نئوپان چگونه ساخته می شود؟

نئوپان یک فرآورده چوبی پرکاربرد است که از مواد بازیافتی چوبی ساخته می‌ شود. در واقع ضایعات، تراشه ها و خرده های چوب جمع آوری شده و با روش های مهندسی با استفاده از چسب مخصوصی، تحت حرارت و فشار بالایی قرار می‌ گیرند و پرس می‌ شوند. البته در بعضی از نمونه‌ های نئوپان برای بالا بردن سطح مقاومتشان در برابر رطوبت، از رزین نیز استفاده می‌ شود.

مراحل ساخت نئوپان را بشناسید

تبدیل ضایعات به خرده چوب: اولین مرحله، تبدیل ضایعات چوب به خرده چوب است که توسط دستگاه های خردکن انجام می گردد و به ذرات ریزتری تبدیل می ‌شود. اين دستگاه ها به شکل استوانه ای بوده و برش آن در جهت الياف چوب یعنی به صورت عمودی انجام می ‌شود و به ضایعات چوب را به چيپس توليد می ‌كند.

خشک کردن خرده چوب ها: در مرحله ‌ی بعد، برای اینکه فرآیند چسبیدن خرده چوب ‌ها به همدیگر در پرس داغ بهتر صورت گیرد، خرده چوب های به دست آمده را توسط دستگاه خشک کن صنعتی، رطوبت گیری می‌کنند. خرده چوب‌ها با وارد شدن به خشک كن صنعتی، سه مسير رفت و برگشت را طی مي ‌كند و به دلیل قرار گرفتن در هوای گرم، رطوبت خود را از دست می ‌دهند.

اضافه کردن چسب اوره – فرمالدئيد: در مرحله بعد از رطوبت گیری، خرده چوب ها از خشک کن خارج شده و آن ها را در دستگاه دیگری وارد می ‌کنند و چسب اوره – فرمالدئيد را به آن ها آغشته می‌کنند تا به هم بچسبند. البته قبل از آن ذرات ریز و درشت را از هم تفکیک می کنند و جداگانه، ذرات خرده چوب درشت را با چسب درشته و ذرات کوچک را با چسب نرمه مخلوط مي‌ کنند.

در تولید برخی از نئوپان ها از یک رزین مصنوعی و مواد افزودنی مناسب دیگری مانند هاردنر یا پارافین استفاده می ‌شود تا مقاومت آن بالاتر رود.

دقت داشته باشید که باید نسبت چسب ها متناسب با میزان خرده چوب ها باشد. در غیر این صورت خرده چوب ها غیر قابل استفاده می ‌شوند.

قالب گیری ترکیب به دست آمده: در مرحله‌ی بعد از چسب زنی، نوبت به پرس ترکیب به دست آمده می ‌رسد. پس از مرحله ی چسب زنی كه ذرات ریز و درشت، با چسب آغشته شدند، توسط نوارهای نقاله به دستگاه به خصوصی، تحت عنوان فرمينگ وارد می‌ شوند. این دستگاه جهت شكل دادن ترکیب پوشالی، مورد استفاده قرار می‌ گيرد.

پرس و فشرده سازی ماده: پس از آنکه، ترکیب پوشالی به ماده ای تحت عنوان کیک تبدیل شود؛ آن را در دستگاه پرس تحت فشار و حرارت بالایی قرار می ‌دهند. اين دستگاه با اعمال فشار و انتقال حرارت به کیک، آن را تا ضخامت استانداردی، فشرده و پرس می ‌کنند. در مرحله فشرده سازی، سه عامل مهم از اهمیت زیادی برخوردارند: این سه عامل 1-مدت زمان پرس، 2- میزان فشار وارد شده و 3- حرارت پرس می ‌باشد.

سنباده زنی نئوپان: در مرحله ی آخر، زمانی که نئوپان در ضخامت مناسبی تولید و حرارت آن گرفته شد با استفاده از دستگاه سمباده زنی، سطح رو آن را برای یک دست کردن، سنباده می‌ کنند.

در نهایت تخته نئوپان‌هایی که سمباده خورده اند؛ بر اساس مرغوبیت؛ مشخصات ظاهری و کیفیت، در سه گروه درجه ی 1 و درجه ی 2 و درجه ی 3 تقسيم می ‌شود و وارد بازار می گردد.

انواع مواد مصرفی در مراحل ساخت نئوپان

به طور کلی مواد اصلی برای ساخت نئوپان، چوب و چسب است. اما با توجه به ظهور انواع دستگاه های پیشرفته و ایجاد روش های مهندسی، علاوه بر خرده چوب، از مواد دیگری از جمله: چوب‌آلات هیزمی و ضایعات چوب‌ های جنگل، ضایعات كارخانه صنایع چوب، ضایعات کشاورزی و سایر منابع سلولزی دیگر در اشكال مختلف استفاده می ‌شود.

همچنین از چندین مواد شیمیایی با کیفیت به عنوان عامل اتصال دهنده خرده چوب ها به یکدیگر، از جمله انواع چسب‌ های مصنوعی اوره فرمالدئید، چسب فنل فرمالدئید، چسب ملامین و چسب دی ایزوسیانات و … جهت ساخت تخته های نئوپان استفاده می ‌شود. علاوه بر این‌ ها برای بالا بردن استحکام و مقاومت در برابر ضربه و رطوبت، از موادی از قبیل: پارافین جامد، رزین، هاردنر (ترکیبی از كلرور آمونيوم، سولفات كمونیوه)، اوره، آمونیاک، آمولیسینمایر استفاده می‌شود که به تبع بر روی قیمت هر ورق نئوپان تاثیر می‌ گذارد.

تولید نئوپان

 

مسائل ایمنی و سلامت در مراحل ساخت نئوپان

اگر قصد راه اندازی خط تولید ساخت نئوپان را دارید؛ از آنجایی با دستگاه ها و مواد شیمیایی مختلفی در ارتباط خواهید بود، از این رو، باید یک سری نکات ایمنی را رعایت کنید. یکی از این نکات، استفاده از مکنده های قوی هنگام استفاده از دستگاه خردکن است. چرا که حین خرد شدن ضایعات چوب، گرده های زیادی در محیط پخش می ‌شود؛ به همین دلیل وجود یک مکنده و یا هواکش قوی ضروری است.

همچنین به دلیل اینکه خرده چوب ها باید با به چسب‌ های به خصوصی آغشته شوند؛ از این رو ممکن است گاز فرمالدئید و سیانید هیدروژن و غیره که از آن متصاعد می ‌شود؛ سلامتی شما را به خطر اندازد و حتی در دراز مدت شما را دچار سرطان کند. پس استفاده از پوشش و ماسک و همچنین هواکش هوای قوی لازم می ‌شود.پس جهت راه اندازی خط تولید ساخت نئوپان، ام دی اف و یا خر فرآورده ای که با مواد شیمیایی در ارتباط است، به این نکات توجه کنید.

خدمات , ماشین آلات و خط تولید توجیهی و انحصاری کیان صنعت :

اجرا و بهینه سازی توسط آژانس خلاقیت ای نگاه
با ما در واتساپ در ارتباط باشید